Onze Gassen

EuroCarbo is een vooraanstaande leverancier in:

Onze gassen

Dé Chemische formule

Vloeibare gassen

Koolstofdioxide

C02

LC02

Stikstof

N2

LN2

Argon

Ar

LAr

Zuurstof

O2

LO2
Gas is essentieel voor het ademhalingsproces van mensen, dieren en verschillende onderdelen uit de natuur. Zonder bovengenoemde gassen zou er geen leven bestaan.

Behalve voor de levende natuur, zijn deze gassen belangrijk voor de productie, bewerking en toepassing van kwaliteitsmaterialen, die wij vandaag de dag als noodzakelijk kunnen worden beschouwd. Denk hierbij aan de bewerking van metaal, het verpakken van vlees en vis, of de bubbels in onze frisdrank. Juist de gassen die wij in MicroBulk leveren dragen bij aan de unieke kwaliteit, de juiste veiligheid, duurzaamheid en houdbaarheid van uw product.

Onze gassen worden in diverse industrieën toegepast. Dit kan zijn in pure vorm of gemengde vorm. De (vloeibare) gassen CO2, N2, Ar en O2 worden vaak in combinatie met elkaar gebruikt.

N2 en O2 staan bekend als luchtgassen, ook wel atmosferische gassen genoemd. Ar behoort tot de groep edelgassen. Atmosferische gassen en edelgassen komen vrij wanneer de lucht wordt gezuiverd, gecomprimeerd, gekoeld, gedestilleerd of gecondenseerd. 

CO2 is een procesgas, dat als bijproduct ontstaat uit industriële en chemische processen. Vloeibaar gemaakte gassen worden ook wel cryogene gassen genoemd. Hoewel CO2 eigenlijk geen cryogeen gas is, wordt het hier wel toe gerekend, omdat het ook vloeibaar gemaakt kan worden. 

Enkele gasvormen kennen ook een vaste vorm zoals “Droogijs” uit CO2 of “Rode Zuurstof” uit zuurstof. 

Al onze gassen zijn inerte gassen behalve zuurstof. Inert gas wil zeggen dat het gas niet of nauwelijks reageert met andere gassen of stoffen. Behalve zuurstof zijn onze gassen allemaal kleurloos en geurloos. 

Zuurstof, zowel gasvormig als vloeibaar, onderscheidt zich van (L)CO2, (L)N2 en (L)AR. Dat komt omdat zuurstof extreem explosief kan zijn, zeker in een vloeibare fase. De andere gassen zijn koelgassen/koude middelen. Naast het feit dat deze gassen onder een hoge druk bewaard worden, vormt de stof zelf echter geen explosiegevaar.  

Voor een gedetailleerd advies of expliciete vragen, onze productspecialist helpt u graag! 

 Klik hier om ons een bericht te sturen! 


EuroCarbo - Leading through quality and service, operating more microbulk systems then anyone else!