Wat is MicroBulk

Als we terug gaan in de tijd werden de eerste gassen geleverd in dunne, zware stalen cilinders, zoals we die nu in ons museum hebben staan. Deze cilinders hebben tot begin jaren negentig van de vorige eeuw een enorme evolutie doorgemaakt.

Door toepassing van aluminium en lichtere staalsoorten is het gewicht van de cilinders en cilinderpakketten gereduceerd. Echter, een cilinderpakket van 16 aaneengesloten 50 liter cilinders heeft toch nog steeds een gewicht van ongeveer 900 kilogram, en dan zijn de cilinders nog niet eens gevuld. De cilinderpakketten zijn in feite te zwaar om eenvoudig mee te werken.

Daarnaast omhelst het leveren van gassen in cilinderpakketten het transporteren van een grote hoeveelheid metaal van de vulfabriek naar de gebruiker en weer terug.

Bij MicroBulk worden alleen de gassen van de fabriek naar de klant getransporteerd. Dit was al de realiteit voor de bulk klanten, maar met MicroBulk komt deze manier van leveren binnen bereik van nagenoeg alle afnemers van gassen in cilinders.

MicroBulk vervangt dus de traditionele manier van gasleveranties in cilinders.
Niet alleen het wisselen van cilinders, maar ook restgassen behoren hiermee tot het verleden.

De MicroBulk tank wordt op uw locatie geplaatst en krijgt een vaste aansluiting op uw gas afnamepunt. De tank kan ter plaatse worden bijgevuld door een compacte tankwagen.
EuroCarbo beschikt over een uitgebreid logistiek netwerk en een grote vloot compacte tankwagens die wij exclusief inzetten voor het leveren van MicroBulk gassen. 

Bij een afname van zeven 50 liter-cilinders per maand, kunt u al profiteren van de voordelen van MicroBulk.


EuroCarbo - Leading through quality and service, operating more MicroBulk systems than anyone else!